Pânza de păianjen cu pilele și rubedeniile lui Costel Alexe, noul președinte PNL al Consiliului Județean Iași

Publicat de

Se poate spune cu certitudine că noul președinte PNL al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a făcut multe în politica românească; din păcate pentru noi însă, a făcut multe doar pentru el și ai lui, nu pentru români – nici măcar pentru cei care și-au pus votul, încrederea și speranța la bătaie pentru liberali.

Dincolo de activitatea de la ministerul Mediului, cu care a reușit să facă fix nimic pentru pădurile din România – care, fie vorba între noi, dispar într-un ritm mai alarmant ca niciodată, de nici copiii copiilor noștri nu o să le vadă crescute iar – Costel Alexe și-a asigurat pe mai multe generații pilele, prietenii și rubedeniile, pe care i-a pus în funcții publice și în fața unor averi la care românul de rând nici nu visează.

În păienjenișul lui Alexe intră multe personaje – de la soție, soră, frați, fini și cumetri până la obligații de partid – Ce au în comun toți aceștia? Dorința de putere și avere și lipsa totală de principii sau respect față de lege și cetățeni.

Raluca Alexe, soția lui Costel Alexe, cea mai apropiată persoană de fostul ministru. Firma la care e unic asociat, Corporex, a cumpărat domeniul din Sculeni de la SC Construcții Hidrotehnice SA cu doar 42.000 euro. Acum, la Sculeni, familia Alexe are un conac și un domeniu uriașe.

Adina Gina Dura, sora lui Alexe, este administratorul firmei Concept Art Event, firma care editează „Pulsul ieșean”, ziarul de propagandă PNL și beneficiara unui loc de casă la Aroneanu, concesionat cu un euro/mp/an. Frumos, nu? Ionuț Dura, soțul acesteia, este investitor imobiliar la Miroslava.

Florin și Mihai Alexe sunt frații lui Alexe. Bineînțeles, și ei beneficiari de locuri de casă la Aroneanu. Doar 500 mp concesionați și pentru ei cu un euro/mp/an. Florin deține o firmă, Moldavia Topo-Cad, care prestează servicii de cadastru pentru instituții publice, inclusiv pentru (cine credeți??) primăria Aroneanu.

Remus Iovu, verișorul lui Alexe, numit șeful Sistemului de gospodărire a Apelor Botoșani.

Petru Avram, cumătru cu Alexe, a fost pus director ABA Prut-Bârlad.

Ionel Panainte, finul lui Alexe și registrator la OJCPI. A donat PNL 30.000 euro și construiește o pensiune cu fonduri europene pe un teren deținut de soția lui Alexe.

Sorin Afloarei, finul lui Alexe. A fost angajat în noiembrie 2019 ca expert economic la direcția regională Iași ANCOM. Apoi a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM Focșani.

Anamaria Florescu, fost project manager la Future Innovation, una dintre firmele de casă ale PNL care a avut inclusiv contracte publice (cel puțin dubioase, o parte) cu Ministerul Mediului condus de Costel Alexe, a fost angajată ca director de cabinet la secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet.

Monica Neagoe, patron la aceeași Future Innovation. A primit un contract dedicat în cadrul campaniei „O pădure cât o țară”, în valoare de 108.300 lei. În alegerile locale în care Alexe a câștigat președinția Consiliului Județean Iași, firma ei a plătit publicitate pentru candidatul PNL.

Lucian Jugrin, fost șofer al lui Alexe + consilier în cabinetul Prefectului, președinte al CA al Fondului Local de Garantare Sf. Gheorghe, administrator neexecutiv al SC Exploatare Sistem Zonal Prahova și administrator Engie România. A cumpărat o vilă de la Aurel Panainte, la preț subevaluat cu 30.000 euro. Oare de ce?

Simona Cuciureanu, consilier pentru afaceri europene la ESPN, fosta secretară a lui Alexe la PNL Iași. Fost acționar al Concept Art Event, firma care editează „Pulsul ieșean”, ziarul de propagandă PNL; sediu la ranch-ul de la Sculeni.

Andrei Ștefan Cazacu, fost consilier la cabinetul parlamentar al lui Alexe și fost administrator al unei firme înființate în Sculeni, la domeniul lui Alexe, a fost angajat consilier la Ministerul Mediului.

Ionuț Grădinaru, director OJCPI. Pentru el personal a fost modificată o Hotărâre de Guvern ca să poată fi numit, deși nu are studii de specialitate. Legătura cu Alexe? Grădinaru are meritul de a fi fratele Alinei Căliman, nașa de cununie a liberalului Alexe, motiv pentru care a primit 4.700 lei ca „expert comunicare” în Afacerea „Vipera”.

Marius Minea, consilier județean PNL. A împrumutat PNL cu 1,7 milioane de lei pentru campania europarlamentarelor din 2019. Soția lui, Ana Maria, a fost consilier al senatoarei Iulia Scântei, apoi angajată consilier la cabinetul secretarului de stat în Ministerul Mediului, Iulian Octavian Stana.

Oana Ștefana Strâmbu, consilier în Ministerul Mediului din data de 30 iunie 2020, proprietara Dedalis Craft SRL, firmă care plătește publicitate electorală pentru Costel Alexe. În trecut, firma a câștigat 246.000 lei pentru furnizarea de materiale de informare în Afacerea „Vipera”.

Mariana Fenechiu. Firma soției fostului ministru PNL al Transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat pentru fapte de corupție, are zeci de proiecte de consultanță cu primăriile din țară pentru iluminat stradal pe banii Ministerului Mediului.

Roxana Teodora Cozmanciuc, soția liderului PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, a fost angajată în iunie ca director de cabinet al secretarului de stat în Ministerul Mediului, Gelu Puiu.

Eduard Boz, președinte al PNL în municipiul Iași. Prin una dintre firmele la care este asociat, face studii de fezabilitate pentru extindere gaz la primăriile, desigur liberale, din țară.

Sursă foto