Ploșnițele își fac apariția în București | Tot mai mulți locuitori din Capitală se plâng

Publicat de

Ploșnițele ar putea deveni o problemă din ce în ce mai serioasă în București, unde tot mai mulți oameni s-au plâns de probleme cu acești paraziți.

Specialiștii și angajații din domeniul deratizării și dezinsecției consideră că problema a început încă de la începutul pandemiei, când foarte mulți oameni au comandat de pe internet un număr mare de produse, multe dintre ele fiind infestate.

În acea perioadă, oamenii au adus în locuințele lor multe obiecte luate de pe net, deja infestate. Nu spun că e rău să facem cumpărături online, spun că ar trebui să avem grijă din ce magazine cumpărăm sau de la ce persoane. Nu toate produsele sunt noi, originale, spălate și dezinfectate, explică administratorul unei firme de deratizare și dezinsecție din Capitală.

Deși ploșnițele nu sunt purtătoare de boli, înțepăturile provoacă mâncărime, uneori și reacții alergice.

Imediat ce am fost înțepați, trebuie să spălăm zona foarte bine, iar apoi să folosim un tratament local preventiv. Se tamponează pielea afectată cu rivanol sau betadină. În ceea ce privește puruitul (mâncărimile pielii), putem folosi o cremă sau un gel antipuruit. Putem aplica și o soluție mentolată care să calmeze senzația, explică un doctor.

O intervenție din partea unei firme de deratizare și dezinsecție poate costa între 200 și 500 de lei, uneori mai mult, în funcție de severitatea infestației sau suprafața afectată.