Adrian Cozma, PNL: „UDMR a guvernat destul în acești 34 de ani. Sunt liberi să plece!” | Ton diferit față de restul liberalilor

Publicat de

Deputatul Adrian Cozma, președinte al PNL Satu Mare și vicepreședinte al PNL pentru Tineret și Sport, s-a arătat deschis unui scenariu care implică plecarea UDMR de la guvernare, în condițiile în care alți membri importanți ai PNL, în special prim-ministrul Nicolae Ciucă, au încercat să calmeze tensiunile dintre cele două partide, care au început în urmă cu câteva săptămâni.

Am văzut declarații ale unor lideri UDMR prin care amenințau cu ieșirea de la guvernare dacă vor fi modificări în ministerele conduse de ei. Cred că nu-și înțeleg menirea. Guvernul e al României, nu a unor lideri politici care și-au negociat funcții pentru ei după alegerile din 2020. Sunt liberi să o facă, sunt liberi să plece. Au guvernat destul în acești 34 de ani, a declarat Cozma.

Ionuț Stroe (PNL), purtătorul de cuvânt al liberalilor, a declarat că nu au existat niciun fel de discuții privind o eventuală excludere a UDMR din coaliție.

Am spus-o foarte clar, ne dorim continuitate în ceea ce privește guvernarea, în actuala ecuație politică și coaliție. Pe cale de consecință, ne dorim UDMR alături și vă spun sincer că sub nicio formă și pe nicio cale, nu li s-a cerut să cedeze vreun portofoliu, a susținut Ionuț Stroe în cadrul unei emisiuni la Digi24.

Foto preluată de pe Facebook/AdrianCozma