Prim-ministrul Ciucă, discurs pe tema Apărării cu ocazia Zilei Forțelor Terestre

Publicat de

Premierul Nicolae Ciucă a ținut un discurs de Ziua Forțelor Terestre, în care a făcut referire la România drept un „furnizor de securitate” în regiunea europeană de est și sud-est. Șeful Guvernului a subliniat continuarea poziționării României din punct de vedere strategic ca susținător al Ucrainei și pilon al blocului euroatlantic.

Sărbătorim, astăzi, o componentă vitală a sistemului de apărare a țării, Forțele Terestre Române (…) Contextul de securitate dificil din regiune și din întreaga lume cu care ne confruntăm de la declanșarea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei fac și mai complexă misiunea corpului forțelor terestre, în fața multiplelor provocări de natură strategică, logistică și informațională care impun permanent eficiență, vigilență și noi abordări. Profesionalismul Forțelor Terestre Române, pe care am avut ocazia să-l cunosc din interior în anii carierei mele militare, îmi dă încredere că apărarea României este pe mâini bune. Contând deopotrivă pe toate structurile Armatei Române și pe sprijinul aliaților și partenerilor noștri strategici la nivel euroatlantic, miza este să oferim românilor siguranța că sunt apărați în propria țară, iar România să-și îndeplinească în continuare rolul asumat de furnizor de securitate în regiune, a declarat prim-ministrul Ciucă.

Acesta a mai vorbit despre modernizarea și înzestrarea Armatei cu tipuri noi de armament și echipamente, reiterând, de asemenea, planul Guvernului de a aloca 2,5% din PIB pentru Apărare începând cu anul curent.

Foto preluată de pe Facebook/ArmataRomâniei