Omul forte de la Sectorul 5, premiat pentru performanță | Rareș Hopincă, City Manager of the Year la Smart City Industry Awards

Publicat de

Smart City Industry Awards, evenimentul care oferă recunoaștere proiectelor inovative realizate în comunitățile din România, a acordat anul acesta premiul „City Manager of the Year” lui Rareș Hopincă, Administrator Public la Primăria Sectorului 5, pentru „performanțe remarcabile pe parcursul anului 2022” – Recunoaștere care se înscrie în rândul celor 10 premii speciale dedicate companiilor, instituțiilor și persoanelor implicate în industria Smart City ce au făcut posibilă dezvoltarea comunităților inteligente din România, arată organizatorii evenimentului.

Un premiu pe care nu l-am primit în nume personal, ci este al întregii echipe alături de care am lucrat și lucrez la Primăria Sectorului 5. Mă bucur că proiectele sectorului nostru încep să fie vizibile și că oamenii sunt receptivi la munca pe care o depunem. Abia acesta este cel mai mare premiu pe care îl putem primi, a declarat Rareș Hopincă, City Manager al Sectorului 5 și Consilier General al Municipiului București.

În întreg sectorul 5 au fost pornite în 2023 șantiere și lucrări de amenajare de parcări, spații verzi și de reabilitare termică, bugetul alocat investițiilor pentru locuitori fiind anul acesta unul record, de peste 800 de milioane de lei.

Prea mult timp, Sectorul 5 a fost considerat cea mai săracă zonă a Capitalei. Lucrurile trebuie să se schimbe, a spus, totodată, omul forte de la Sectorul 5.

Ajuns în 2023 la cea de-a 7-a ediție, Smart City Industry Awards este un eveniment dedicat dezvoltării orașelor inteligente din România, acesta fiind organizat de Asociația Română pentru Smart City (ARSC), sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și în parteneriat cu Comisia pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială din cadrul Senatului României. Ediția din acest an a Galei Premiilor Industriei Smart City recunoaște și premiază acele persoane, instituții și companii care au reușit să se adapteze la contextul actual, să digitalizeze, să implice cetățenii și să implementeze tehnologii inovatoare pentru a ajuta comunitățile să se dezvolte, potrivit organizatorilor.