Încă un accident în Pasajul Unirii din Capitală: un camion de marfă prea înalt a rămas blocat

Publicat de

Joi dimineață, pe 12 ianuarie, la nici o lună după accidentul tragic în urma căruia pasagerul unui autocar cu turiști greci și-a pierdut viața, iar 21 de pasageri au fost răniți, un camion destinat transportului de mărfuri a rămas blocat în Pasajul Unirii din București.

Acesta este al cincilea vehicul de mari dimensiuni care s-a blocat fie în tunel, fie în poarta acestuia, de când Pasajul Unirii a reintrat în folosință în septembrie 2022.

Potrivit autorităților, iar șoferul a fost amendat cu 870 de lei. De asemenea, polițiștii i-au reținut certificatul de înmatriculare și i-au retras plăcuțele de înmatriculare, fiindcă autovehiculul avea modificări neconforme cu prevederile legale; vehiculul are o înălțime de 3,72 metri, deși în talonul acestuia figura o înălțime de 3,39 metri. Limita maximă în Pasajul Unirii este de 3,50 metri.

În Pasajul Unirii, sensul dinspre Bd. Mărășești către Piața Universității, o autoutilitară a rămas blocată în interiorul pasajului. La fața locului au fost direcționați polițiști rutieri pentru asigurarea măsurilor de fluență. Traficul rutier este restricționat pe banda I de circulație. La acest moment se desfășoară activități în vederea scoaterii autoutilitarei din Pasajul Unirii, a transmis Brigada Rutieră.