Cadou de final de an de la administrația PNL-USR Bacău: Taxe majorate pentru băcăuani și salarii crescute pentru angajații din Primărie

Publicat de

Băcăuanii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru a-și plăti dările către stat în 2023: pe final de an, alianța PNL-USR din Primăria și Consiliul Local Bacău a decis majorarea taxelor locale cu 5,1% și creșterea taxei de salubrizare cu 30%. Pentru angajații din Primărie însă, taxele mai mari nu vor fi o problemă, fiindcă, prevăzători, aliații politici din Consiliul Local Bacău le-au aprobat majorări salariale de 17%.

Pentru băcăuani, vestea majorării contribuțiilor locale este o surpriză cu atât mai mare cu cât, în urmă cu doar două săptămâni, viceprimarul PNL Liviu Miroșeanu – la propunerea căruia a și fost adoptată majorarea taxelor locale – dădea asigurări că acestea nu vor fi modificate în anul care vine.

De partea cealaltă, la fel de surprinzătoare trebuie să fie pentru contribuabilii din Bacău creșterea cu 30% a taxelor de salubrizare la inițiativa primarului USR Lucian Viziteu, dat fiind că orașul are probleme notorii în privința calității serviciilor de curățenie: pe românește, de acum oamenii vor plăti mai mult pentru mizeria din Bacău.

Sigur, e nevoie de bani. La fel de sigur, nici creșterea cu 17% a salariilor din Primărie nu ajută bugetul și-așa insuficient al Bacăului. Oricum, tot băcăuanii îi vor scoate din buzunar. Ca întotdeauna.