Primul zbor între București și Aeroportul Internațional Brașov, amânat

Publicat de

Zborul de calibrare de la București către Aeroportul din Brașov s-a amânat din pricina condițiilor meteorologice, potrivit Autorității Aeronautice Civile Române și Consiliului Județean Brașov.

Zborul de calibrare este un zbor la vedere (Visual Flight Rules – VFR), care se realizează în condiţii atmosferice şi de vizibilitate optime, iar potrivit prognozei meteo anunţate pentru ziua de mâine, aceste condiţii nu sunt întrunite. Astfel, zborul de calibrare se amână (…) Aeronava Beechcraft Super King Air, înmatriculată YR-CAA, având la bord dotări ultraperformante în domeniul verificărilor din zbor, trebuia să plece luni dimineaţă de la Bucureşti, urmând să aterizeze pe pista de la Ghimbav cu aproximaţie în jurul orei 8:30. După care să decoleze pentru efectuarea zborului de calibrare a echipamentelor de radionavigaţie instalate la sol, potrivit oficialilor.

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav ar trebui să fie operațional în cursul anului 2023 și se află în imediata vecinătate a orașului, la mai puțin de 10 kilometri de Piața Sfatului.