O nouă licitație pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada A13 Brașov – Bacău, după ce contractul anterior a fost reziliat

Publicat de

După ce fostul proiectant nu a putut acoperi costurile legate de cercetările geotehnice, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost nevoită să scoată la licitație doar finalizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A13, de la Brașov la Bacău, pentru o sumă de două ori mai mare.

Valoarea estimată este de 45 de milioane de lei fără TVA, în vreme ce fostul contract fusese semnat la o valoare de aproximativ 20 de milioane de lei. Durata contractului de proiectare este de 28 de luni, dintre care 24 au fost alocate finalizării studiului de fezabilitate.

Miercuri, 23.11.2022, CNAIR lansează licitația pentru finalizarea studiului de fezabilitate necesar construcției autostrăzii Brașov – Bacău, prin transmiterea spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a Anunțul de Participare pentru lansarea procedurii de achiziție publică FINALIZARE STUDIU DE FEZABILITATE AUTOSTRADA BRAȘOV – BACĂU, a transmis CNAIR.