Platforma pentru „tichetele anticriză” de 1.000 de lei pentru fiecare locuitor din Sectorul 1 este gata, anunță primarul | Acordarea lor nu a fost încă aprobată

Publicat de

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a anunțat pe o rețea de socializare finalizarea platformei online pentru „tichetele anticriză” de 1.000 de lei.

De aceste tichete ar trebui să beneficieze toți locuitorii Sectorului 1, potrivit primarului, deși participanții eligibil trebuie să aibă minimum 18 ani împliniți la data înscrierii. Acordarea tichetelor nu a primit încă aprobarea Consiliului Local.

Mai jos puteți citi anunțul primarului Armand integral.

Am finalizat platforma informatică prin accesarea căreia cetățenii Sectorului 1 cu vârsta de peste 18 ani se vor putea înscrie pentru a beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1000 de lei. Platforma este disponibilă accesând următorul link: https://tichetanticriza.ro/ iar locuitorii sectorului care doresc să beneficieze de aceste tichete se vor putea înscrie după ieșirea Regulamentului de acordare a tichetelor din dezbatere publică și după aprobarea acestuia de către Consiliul Local Sector 1.
La nivelul aparatului primăriei totul este pregătit pentru acordarea rapidă și transparentă a acestor tichete. Platforma informatică prin accesarea căreia cetățenii majori din Sectorul 1 se pot înscrie pentru obținerea tichetelor anticriză este gata, banii pentru acordarea tichetelor îi avem, pentru că i-am economisit după ce am stopat contractele supraevaluate date de fostele administrații locale către firmele de partid. De acum totul depinde de votul consilierilor locali dacă își doresc sau nu ca cetățenii din Sectorul 1 să beneficieze de facturi mai mici la energie.

Pentru evitarea oricărui dubiu, tichetul va putea fi folosit de către persoanele fizice, individual sau prin asociere, în familie sau la nivel de locuințe colective. Potrivit Regulamentului de acordare a tichetelor elaborat de către specialiștii administrației locale, prin locuință colectivă se înțelege “un grup de locuințe/apartamente având mai mulți proprietari diferiți, amplasate într-o singură construcție rezidențială (bloc, casă etc)”.

Înscrierea în acest program se va face prin accesarea aplicației. După completarea formularului online de către solicitant, formularul este procesat, iar participanții eligibili sunt notificați prin SMS. Tichetul propriu-zis ajunge prin poștă cu semnătură de primire pe scrisoarea de transport. Se pot înscrie în acest program persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • Au vârsta de minimum 18 ani împliniți la data înscrierii în Platformă;
  • Sunt cetățeni români sau cetățeni membri ai unui stat membru al Uniunii Europene și au, după caz: (i) domiciliul în Sectorul 1 al Municipiul București la data înscrierii sau (ii) au reședința în Sectorul 1 al Municipiului București la data înscrierii, după cum rezultă din viza de flotant aplicată cel târziu la data de 01.11.2022;
  • Au un buletin/carte de identitate valabil/ă în momentul înscrierii în Platformă;
  • Nu au calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului București, de Primar sau de Viceprimar al Sectorului 1 al Municipiului București sau de soţ/soţie, rude ori afini până la gradul I inclusiv, cu acesta/aceasta, în momentul transmiterii solicitării de înscriere în Platformă.

Iar pentru cei care susțin că trebuie ajutați cei vulnerabili am să le transmit că deja facem asta. Oferim ajutoarele pentru încălzirea locuinței. Reamintesc faptul că, în perioada sezonului rece, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Sector 1 acordă ajutor de încălzire și supliment pentru energie pentru persoanele cu venituri reduse. Ajutoarele pentru încălzirea locuinței pot fi solicitate pentru perioada noiembrie 2022- martie 2023, iar suplimentele pentru energie pentru perioada noiembrie 2022-octombrie 2023. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie este de 1386 lei/persoană, în cazul familiei și de 2053 lei, în cazul persoanei singure. Mai multe informații pot fi obținute accesând următorul link: http://www.dgaspc-sectorul1.ro/pagina.aspx?pid=131

În timp ce domnul Ciolacu și restul guvernanților spun că lasă bucureștenii în frig noi am pregătit soluții pentru criza energetică și dăm startul înscrierilor în platforma online pentru obținerea tichetelor anticriză. La fel ca alte capitale europene ale lumii. Suntem pregătiți.

Vă invit să vă înscireți și să ne susțineți în viitoarea ședință de Consiliu Local unde consilierii PSD și PNL trebuie să aprobe acest program. Succes, a transmis Clotilde Armand prin intermediul unei rețele de socializare.

Foto preluată de pe Facebook/ClotildeArmand