Primăria Capitalei nu a recepționat tramvaiele noi de la Astra Arad. Explicația primarului Nicușor Dan

Publicat de

După încă o lună de așteptări, primele 10 tramvaie românești din lotul de 100 care trebuie să intre în circulație în București tot nu și-au început traseele în Capitală. Motivul ar fi neclaritățile referitoare la motorul vehiculelor, care ar fi fost schimbat.

Potrivit primarului Bucureștiului, Nicușor Dan, producătorul ar fi depus toate documentele care demonstrează că motorul care a înlocuit modelul vechi este mai bun, urmând să aibă loc o verificare.

Furnizorul are dreptul ca pe orice componentă să vină cu o soluție echivalentă sau mai bună. Motoarele care erau trecute în ofertă erau VTA și ei le-au înlocuit cu motoare Siemens, pot face asta dacă dovedesc că sunt mai bune (…) Beneficiarul, Primăria în cazul nostru, trebuie să accepte de principiu modificarea, dacă aceste modificări sunt echivalente sau mai bune (…) Furnizorul a venit cu toate documentele care dovedesc că soluția este echivalentă sau mai bună. Acum urmează să verifice comisia de recepție dacă așa este. Comisia de recepție a intrat în funcțiune luni și o să lucreze două-trei săptămâni, apoi va da un verdict, a declarat Nicușor Dan.