Restanțele de la Sectorul 5: Curățenia, lipsa spațiilor verzi sau aglomerația, doar o parte din probleme

Publicat de

Una din zonele cu cea mai bogată istorie din București, astăzi considerată ruda săracă a sectoarelor Capitalei, Sectorul 5 are încă multe de rezolvat: restanțe adunate de ani buni, cărora administratorii fie n-au știut, fie n-au putut să le găsească o soluție.

Răbdători, locuitorii așteaptă încă să le fie auzite cerințele. Și nu cer mult: curățenie decentă, spații verzi suficiente, îndeajuns de multe parcări pentru un sector care crește de la o zi la alta sau o infrastructură demnă de o capitală europeană… Pare că mai durează însă până intră și Sectorul 5 în secolul XXI.

Acum, în topul celor mai mari restanțe, rămân:

Curățenia. Una dintre cele mai vizibile probleme ale sectorului, în ciuda eforturilor autorităților.

Spațiile verzi. Lipsa acestora, mai degrabă, responsabilă pentru adevărate „exoduri” ale locuitorilor în alte sectoare, mai generoase cu spațiile de recreere.

Parcările. O problemă a întregului București, cronică în câteva puncte nevralgice ale sectorului. Pe măsură ce trece timpul, lipsa locurilor de parcare nu va face decât să se acutizeze.

Condițiile din școli și grădinițe. Pe care le cunoaște orice părinte din sector și de care ar vrea cu siguranță să uite.

Izolarea termică a blocurilor. Care, dacă ar fi fost acum finalizată, ar fi contribuit cu siguranță la scăderea în greutate a facturilor la energie pe care le primesc locuitorii din sector.

Starea drumurilor, traficul, aglomerația și miile de ore petrecute în mașină vin să completeze lista celor mai importante probleme ale sectorului 5 care trebuie rezolvate cât mai repede. Lista rămâne deschisă, cu siguranță; la fel ca termenul până la care vom vedea aceste restanțe rezolvate, din păcate.