Percheziții la sediile companiei NIS Petrol din Timișoara și București. De cine e controlată firma care ar fi transmis altor țări informații despre zăcămintele românești

Publicat de

NIS Petrol S.R.L., o companie sârbă de petrol și gaze controlată de compania rusă Gazprom, a fost controlată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) luni, pe 3 octombrie, în mai multe sedii din țară.

Perchezițiile au loc în cadrul unui dosar de transmitere ilegală de informații despre zăcămintele de petrol din România. Anchetatorii suspectează că informațiile au ajuns în Serbia și chiar și în Rusia. S-au confiscat mai multe computere și au avut loc controale chiar și la locuințele unor angajați ale companiei.

La data de 3.10.2022, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara efectuează 9 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti şi Timişoara, parte dintre acestea desfăşurându-se în sediul şi punctele de lucru aparţinând unei companii multinaţionale, într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi transfer neautorizat de date informatice, a comunicat DIICOT.