Începe școala. Care este calendarul noii structuri a anului școlar

Publicat de

Luni, pe 5 septembrie, începe școala, care se va încheia pe 16 iunie 2023. Deși va începe și se va încheia în jurul acelorași date ca până acum, anul școlar va avea altă structură decât cea cu care eram obișnuiți. Schimbarea semnificativă este dată de renunțarea la cele două semestre în favoarea unei noi structuri, de cinci „module”, conform Ministerului Educației.

Primul modul se desfășoară în perioada 5 septembrie – 21 octombrie. Așadar, acesta va dura 7 săptămâni, urmate de o săptămână de vacanță, de pe 22 până pe 30 octombrie.

Al doilea modul va dura 8 săptămâni, de pe 31 octombrie până pe 22 decembrie, înainte de ajunul Crăciunului. Va urma o vacanță de două săptămâni, de pe 23 decembrie până pe 8 ianuarie.

Cel de-al treilea modul va începe pe 9 ianuarie și durează până în luna februarie. Vacanța pentru acest modul va putea fi acordată în a doua, a treia sau a patra săptămână a lunii februarie, în funcție de alegerea fiecărui inspectorat școlar.

Al patrulea modul va începe în februarie și se va încheia la sfârșitul primei săptămâni din aprilie. Va urma o vacanță de Paște de pe 7 aprilie până pe 18 ale aceleiași luni.

Ultimul modul se va desfășura în perioada 19 aprilie – 16 iunie. Elevii din ultimul an de liceu vor încheia pe 2 iunie, în timp ce elevii clasei a opta vor termina orele pe 9 iunie.