Mai multe mașini pe drumuri | În București și Ilfov se cumpără cele mai multe autoturisme

Publicat de

Românii au cumpărat 250.000 de mașini în primele trei luni ale acestui an. Alte 115.000 au fost înmatriculate pentru prima oară în România în perioada aprilie – iunie, conform Institutului Național de Statistică.

În primele trei luni ale anului 2022, cele mai multe înmatriculări noi de vehicule au fost în București și Ilfov. Acolo s-au înmatriculat 21,7% din vehiculele pentru transportul pasagerilor, respectiv 20,3% din cele dedicate transportului de mărfuri.

În al doilea trimestru al acestui an, aceste procente au rămas mai mult sau mai puțin aceleași, înmatriculările de autoturisme crescând cu 0,5% în București și Ilfov. Pe de altă parte, în aceeași perioadă s-a înregistrat o scădere de 0,3% în cazul vehiculelor pentru transportul mărfurilor.

De asemenea, în prima jumătate a anului, au fost cumpărate 40.000 de mașini electrice în întreaga țară.

Datele puse la dispoziție de Institutul Național de Statistică privesc numai vehiculele înmatriculate pentru prima dată în România, însemnând înregistrările de vehicule noi, inclusiv cele achiziționate în leasing, dar și înregistrările de vehicule second-hand provenite din alte țări.