Daniel Florea, tras pe linie moartă în PSD Sector 5?

Publicat de

De la ultimul scandal de corupție de care se leagă numele lui Daniel Florea nu ați mai auzit probabil mare lucru despre fostul primar de la Sectorul 5. Anunțul despre dorința sa de a candida pentru un nou mandat în alegerile anticipate care vor fi organizate după intrarea la închisoare a lui Cristian-Popescu Piedone a trecut aproape nebăgat în seamă și nu întâmplător: potrivit celor mai recente sondaje efectuate local, nivelul de favorabilitate a fostului edil este la un scor istoric… de mic, cu toate că PSD e pe primul loc în preferințele locuitorilor din sector!

Cu alte cuvinte, cei care își aduc aminte anii de primărie ai lui Daniel Florea spun un NU hotărât posibilității ca acesta să revină la conducerea administrației locale. Să fie un motiv șirul aparent nesfârșit de vizite pe care fostul edil le-a făcut la DNA sau scandalurile de corupție și dosarele cu nume grele în care acesta este implicat, direct sau indirect?

Unul dintre cele mai interesante este dosarul predecesorului său, Marian Vanghelie, care practic a ținut ani de zile în mână achizițiile și banii Sectorului 5, în perioada în care Daniel Florea era primar și care e anchetat de DNA pentru trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat pentru un prejudiciu de 256 de milioane de lei. Bani care s-au cheltuit pe achiziții supraevaluate chiar și de 31 de ori potrivit DNA și care s-au împărțit între oamenii apropiați de Vanghelie – Fără număr, dat fiind că 22 de persoane sunt anchetate în acest dosar! Și mai interesant, unii dintre inculpați au fost puși în poziții-cheie chiar de Daniel Florea – e cazul lui Marian Țigănuș, viceprimar al sectorului 5, cu afinitate pentru clanul Cămătaru.

Dacă oamenii și-au exprimat deja părerea despre Daniel Florea, nu același lucru s-a întâmplat și în PSD, care nu a tranșat discuția unei eventuale candidaturi a fostului primar în viitoarele alegeri. Problema, susțin surse din partid, este că Florea a avut un mandat dezastruos la conducerea filialei de sector, pe care aproape că a desființat-o; astfel, după exodul multor membri valoroși ai PSD din organizația locală, prima întrebare pe care trebuie să o lămurească social-democrații este dacă-l păstrează în continuare pe Daniel Florea la șefia acesteia; miza este mare, pentru că, fără filială locală, partidul n-are nicio șansă în alegerile anticipate care pot avea loc în orice moment, au precizat surse din partid.