Un senator de Alba vrea sancțiuni pentru primarul Gabriel Pleșa, prezent la Ambasada Rusiei cu puțin înainte de începerea războiului din Ucraina

Publicat de

E nevoie de sancțiuni pentru Gabriel Pleșa, primarul USR susținut de PNL care a participat, înainte de începerea războiului din Ucraina, la un eveniment al Ambasadei Rusiei, potrivit senatorului PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieș. Acesta a precizat că actualul edil al municipiului Alba Iulia „a postat, cu mândrie, fotografii cu ambasadorul lor și steagul Federației Ruse”.

Ce face USR? De ce nu îl sancționează pe domnul Pleșa? De ce PNL încă formează o majoritate cu USR?

În loc să se preocupe de dezvoltarea municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa a fost mai preocupat de relațiile cu Rusia. A ajuns aproape la jumătatea mandatului și nu se vede nimic (…), a adăugat acesta pe pagina Facebook.

Reamintim că, la finalul anului trecut, în timp ce Rusia desfășura la granița cu Ucraina zeci de mii de soldați și echipament militar, mai mulți primari și viceprimari din toată țara s-au întâlnit cu ambasadorul rus la București, Valeri Kuzmin, pentru „cooperare bilaterală” cu Rusia. Potrivit Ambasadei Rusiei, „Ambasadorul Rusiei i-a chemat pe reprezentanții cercurilor de afaceri din România să trateze în mod critic acuzațiile mincinoase, puse în circulație de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei despre unele intenții imaginare de a submina fundamentele democrației occidentale (…)”.

Întrebat de ce s-a dus la Ambasada Rusiei, primarul Gabriel Pleșa a spus că situația „nu era atât de tensionată” atunci când a primit invitația.

E de precizat și că, după vizita recentă a deputatului PSD Dumitru Coarnă la Ambasada Rusiei, social-democrații au decis să îl excludă pe acesta din urmă din partid, potrivit unui anunț făcut de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Foto preluată de pe Facebook/ Ambasada Rusiei