Platformă online pentru depunerea cererilor de finanțare prin „Anghel Saligny”, lansată de Ministerul Dezvoltării

Publicat de

Autoritățile locale au de astăzi disponibilă platforma investitii.mdlpa.ro pentru depunerea cererilor de finanțare a proiectelor de dezvoltare locală prin programul guvernamental „Anghel Saligny”, a anunțat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei într-un comunicat transmis redacției.

Primăriile pot depune proiectele începând de azi; recomand tuturor să elaboreze proiecte bine gândite, argumentate profesional, care răspund nevoilor comunităţilor locale, a transmis ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

În cadrul programului „Anghel Saligny” există sume prealocate pentru fiecare localitate din țară, cel puțin 140 de milioane de lei urmând să fie acordați pentru fiecare județ, minimum 4 milioane pentru fiecare comună şi cel puţin 7 milioane de lei pentru fiecare oraş; de asemenea, minimum 10 milioane de lei vor fi alocaţi pentru fiecare municipiu şi cel puţin 43 de milioane de lei pentru reşedinţele de judeţ. În ce privește Capitala, fiecare sector din București poate accesa fonduri de cel puţin 35 de milioane de lei, se arată în documentul citat.

Fondurile alocate vor fi destinate construcţiei a 12.000 km de reţele de alimentare cu apă şi canalizare construite/extinse, 700.000 de branşamente individuale la sistem de alimentare cu apă/racorduri individuale la sistem de canalizare, construcţia sau modernizarea a 2.000 km de drumuri judeţene şi variante ocolitoare şi 3.000 km de drumuri comunale.

Cererile de finanțare vor putea fi depuse până la data de 8 noiembrie 2021, atât online, prin platforma lansată astăzi, cât și fizic, dar cu programare prealabilă stabilită în aceeași platformă digitală.