Copil de 14 ani, la măturat străzile din Sectorul 1 pentru firma cu care Clotilde Armand a încheiat contract de salubrizare pe durata stării de alertă

Publicat de

Un copil de 14 ani a fost surprins măturând străzile din Sectorul 1 al Capitalei împreună cu un alt tânăr, raportează jurnaliștii de la gândul.ro, care au aflat că minorul, care lucrează cu ziua la REBU, era pe teren încă de la ora 5 dimineața și urma să termine programul de lucru abia după 12 ore.
REBU este compania de salubrizare contractată de primarul Clotilde Armand pentru a strânge gunoaiele din Sectorul 1 pe durata stării de alertă.

Filmat în timp ce mătura pe Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, băiatul de 14 ani a susținut inițial pentru camerele de filmat că își ajută tatăl, dar a recunoscut apoi că primește mâncare de la firma pentru care muncește și că este plătit o dată la două săptămâni. Potrivit minorului, nici el, nici vreun alt membru din echipa sa nu lucrează pe carte de muncă pentru compania deținută de CGMB și de RER București SRL.

Mai multe detalii, în reportajul Gândul.

Captură video preluată de pe YouTube/Gândul