Cristian Tudor Popescu: Perspectivele ca Liviu Dragnea să mai însemne ceva în peisajul politic românesc sunt foarte reduse

Publicat de

Perspectivele ca Liviu Dragnea, recent eliberat din închisoare, să mai conteze pe plan politic în România sunt foarte reduse în acest moment, nu doar pentru că acesta și-a pierdut relevanța pentru un PSD care și-a consolidat poziția în sondaje și în opoziție, ci și pentru că are înainte un viitor incert din cauza dosarelor penale în care este implicat, consideră Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul analizează posibilitatea ca fostul lider al social-democraților să se reîntoarcă în PSD sau să intre în AUR, ambele opțiuni fiind, în opinia sa, nerealizabile.

Chiar dacă ar putea să reintre în arena politică, domnul Dragnea nu prea are unde, pentru că PSD în clipa de față stă binișor, chiar bine în sondaje, are o poziție bună în opoziție față de putere, din care poate câștiga în continuare procente. Deci nu-l așteaptă PSD-iștii în clipa de față pe Dragnea ca pe un salvator, ca să scoată partidul dintr-o vrie în care nu se află. (…) Să nu uităm un lucru. Domnul Dragnea a vrut desființarea PSD. A dat în judecată partidul, din pușcărie, pentru că a ținut alegeri interne. După astfel de gesturi e greu, dacă nu imposibil, să mai aibă vreo tangență cu PSD domnul Dragnea, a declarat Cristian Tudor Popescu într-un interviu acordat Digi24.

În ce privește AUR, gazetarul e de părere că partidul condus de George Simion nu și-ar asuma riscul de a-l primi în rândul membrilor săi pe Liviu Dragnea, un personaj politic „care încearcă să-și impună puterea totalitar în partid”.

Practic, singura cale posibilă pentru Liviu Dragnea, dacă i s-ar permite, ar fi construirea unui nou partid, dat fiind că publicul acestuia nu a dispărut.

(…) dar nu cu discursul anti-justiție poate să mănânce o pâine politică, ci cu discursul anti-european, anti-multinaționale, îndreptat împotriva străinilor, un discurs suveranist de tip Orban în Ungaria, a completat CTP.