Marcel Ciolacu: Guvernul să lase banii din taxe și impozite în administrațiile locale PSD, dacă tot nu le dă bani

Publicat de

Marcel Ciolacu propune Guvernului Florin Cîțu să lase banii din taxele și impozitele colectate în conturile administrațiilor locale conduse de PSD, ca măsură compensatorie pentru alocarea discriminatorie de fonduri de către Executiv, în defavoarea aleșilor social-democrați.

Județul dumneavoastră (Botoșani, n.r.), nu numai la buget, dar și la rectificare și la alocările din Fondul de rezervă al prim-ministrului ați primit fabuloasa sumă de zero lei, zero bani. Ăsta este modul de a face politică după 30 de ani în România, cel mai rușinos mod de a face politică și eu îi adresez domnului Cîțu aceeași propunere, să lase botoșănenii să-și oprească toate impozitele la nivel județean și ale administrațiilor PSD, fiindcă știu să și le drămuiască și să fie eficienți, dacă tot nu alocă niciun ban de la Guvern către administrațiile Partidului Social Democrat, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Botoșani.

Social-democrații au acuzat recent Guvernul că, prin Anexa 703 la bugetul de stat, a alocat circa 380 de milioane de lei doar „către cele trei formaţiuni politice care creează actuala coaliţie” – circa 98% dintre fonduri ajungând la primarii PNL și USR, potrivit estimărilor PSD. În replică, președintele liberal Ludovic Orban a precizat că PSD trebuie „să tacă pe acest subiect”, dat fiind că, potrivit acestuia, social-democrații au alocat în trecut fonduri pe criterii politice, în favoarea propriului partid.