CJ Botoșani, pus să plătească bani grei pentru un drum plin de gropi și asfaltat doar pe hârtie. Cine e de vină

Publicat de

Botoșănenii sunt buni de plată din cauza neglijenței, incompetenței, nepăsării și proastei administrări, care va scoate din buzunarele noastre 6,8 milioane de lei plus penalităţi de 1,9 milioane – circa jumătate din sumele alocate anul acesta pentru drumurile din judeţ – pentru o singură lucrare de asfaltare, prost gândită, prost făcută și pentru care autoritățile nu au cerut ani de zile niciun fel de socoteală constructorului. Cine e de vină pentru afacerea „Bitunova”?

Drumul de la Prăjeni spre limita cu judeţul Iaşi, început în 2011, ar fi trebuit să asigure o variantă mai scurtă către capitala Moldovei. În schimb, acesta s-a transformat într-un coșmar pentru botoșănenii care au curaj să înfrunte gropile uriașe devenite pericol public, pentru care mai și trebuie să plătim aproximativ 2 milioane de euro prin decizie a instanței.

Trebuie să mulțumim pentru asta nu doar constructorului Bitunova, care a făcut lucrările de mântuială, ci și Direcției Județene de Drumuri și Poduri aflate în subordinea CJ Botoșani, din partea căruia Cristian Achiţei, Gheorghe Sorescu, Radu Judele şi câțiva directori din cadrul CJ au acceptat cu ochii închiși să plătească facturi uriașe către Bitunova, fără măcar să verifice calitatea lucrărilor.

Pe scurt, în urmă cu 9 ani, DJDP aflată în subordinea CJ a încredinţat DIRECT către societatea Bitunova lucrări „inovatoare” de asfaltare a drumului judeţean 282B, la un preț modificat ulterior prin 3 acte adiționale succesive, în urma cărora Direcția de Drumuri s-a trezit în 2014 că mai are de achitat 8.726.537,94 lei către constructor.

Vicepreședinții CJ ai vremii – Cristian Achiței și Gheorghe Sorescu – au fost mai mult decât dornici să semneze un protocol de eșalonare a plăților, alături de administratorul judeţului Radu Judele şi de directorii din cadrul CJ responsabili de contract, în urma căruia s-au plătit 1,9 milioane de lei, rămânând de achitat 6,8 milioane; pentru aceștia din urmă, Bitunova și DJDP au intrat în instanță, după ce Curtea de Conturi, stabilind că lucrările nu au fost executate la calitatea prevăzută în contract, a blocat achitarea restului de bani.

În final, statul a pierdut lupta în instanță cu Bitunova, pentru că DJDP nu a indicat exact şi la timp calitatea slabă a lucrărilor, astfel încât termenul de garanţie pentru drum a expirat și nu se mai putea ridica nicio pretenție în fața constructorului. Mai mult, semnarea „Protocolului de eşalonare plăţi” de către Cristian Achiței și Gheorghe Sorescu a însemnat, potrivit instanței, recunoașterea implicită de către CJ și DJDP că facturile pentru lucrări sunt acceptate la plată – Exact acesta va fi, 7 ani mai târziu, una dintre loviturile de grație cu care a câștigat lupta cu statul societatea Bitunova, care nu va scoate din buzunar nici măcar un ban pentru a repara drumul județean. O vor face desigur tot botoșănenii, care plătesc acum și pentru greșelile ultimilor ani de administrație.

Cât despre gropile „de lux” cu care rămânem după 9 ani și multe milioane plătite degeaba, dincolo de lucrările de mântuială făcute de constructorul Bitunova, le datorăm și DJDP-ului condus de CJ-ul lui Cristian Achiței și Gheorghe Sorescu, care a ales ca soluție „inovatoare” de modernizare doar turnarea stratului de bază a drumului – modernizarea propriu-zisă a acestuia, care necesita multe alte lucrări de turnare a unor noi straturi, n-a mai fost făcută niciodată.