Președintele Klaus Iohannis nu vrea intrarea în carantină a Capitalei

Publicat de

Deși eficientă, carantina are efecte negative economice măsurabile, a declarat astăzi președintele Klaus Iohannis, întrebat dacă Bucureștiul ar putea intra în carantină dat fiind că mai multe localități din jurul Capitalei au fost închise.

Este o măsură care și-a dovedit eficiența, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricționările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea, experții recomandă după analiză atentă, foarte amănunțită, unde se impune și unde nu se impune carantinarea. Din păcate, sunt destul de multe localități care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot într-un timp relativ scurt, de regulă 2-3 săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate (…), a afirmat președintele, la finalul vizitei de la Institutul Clinic Fundeni.

Potrivit acestuia, în localitățile unde s-a decis intrarea în carantină, primele rezultate au început să apară.

Carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației în esență, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate și primele rezultate au început să apară; acolo unde s-au luat măsuri de carantinare, creșterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta a încetat, urmând să se mențină restricțiile până când numărul de infectări începe să scadă (…)

La finalul vizitei făcute la Institutul Clinic Fundeni, președintele Klaus Iohannis a anunțat creșterea capacității secțiilor de terapie intensivă în spitalele din toată țara, în contextul presiunii tot mai mari pe secțiile ATI din cauza numărului de cazuri SARS-COV 2 în creștere în ultimele luni.

Din martie și până acuma am dublat numărul de paturi de la ATI, pornind de la un număr deja destul de mare de paturi ATI în comparație cu alte sisteme sanitare din alte țări, însă se vede că, din păcate, nu este încă suficient. În fiecare săptămână, prin efortul medicilor, prin efortul ministerului (Sănătății, n.r.), a domnului ministru personal, se adaugă zeci de noi paturi de ATI și vom continua în acest ritm, fiindcă ambiția noastră este ca la acest capitol să fim cu un pas înaintea evoluției pandemiei și rezultatele de până acuma au dovedit că așa a fost și așa intenționăm să continuăm, a explicat Klaus Iohannis.