Adevărul despre Piatra Neamț: Și Prefectul și DSP Neamț știau că secția ATI de la Spitalul Județean urma să fie mutată la etajul II, cu 10 zile înainte de incendiu

Publicat de

Atât Prefectul Gheorghe Lazăr, cât și DSP Neamț știau încă din 4 noiembrie că Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț urma să fie mutată de la etajul 3 la etajul 2, acolo unde, doar 10 zile mai târziu, a avut loc un incendiu devastator în urma căruia zece persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost grav rănite.

Chiar reprezentantul DSP Neamț, Cătălin Herghelegiu, a fost cel care a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre modificările care urmau să fie făcute și despre mutarea secției ATI, pentru a ușura activitatea personalului medical. Lângă el? Nimeni altul decât prefectul Gheorghe Lazăr, care după incendiu a acuzat, secondat de DSP Neamț, că secția ATI a fost mutată „fără să existe nici măcar o notificare la Direcția de Sănătate Publică”.

Acum facem niște modificări pentru a aduce (secția, n.r.) ATI pentru confirmați pozitiv COVID pe etajul II, unde sunt niște saloane mai mari de 8 paturi și atunci practic ușurăm în primul rând activitatea personalului medical, pentru că nu se mai împarte în supraveghere pe 2 etaje (…) spunea pe 4 noiembrie Cătălin Herghelegiu, DSP Neamț, însoțit de prefectul Gheorghe Lazăr.