Traseistul deranjat de traseismul altora, a ieșit din PSD ca să intre în Pro România

Publicat de

A intrat în politică trecând mai întâi pe la PSD, un partid pe sufletul și principiile sale, după cum declara cu câteva luni în urmă, invitând și pe alții să se alăture idealurilor social democrate. De aici a ieșit însă repede și deranjat de candidații aleși de partid la alegerile locale, candidând el însuși apoi ca independent la Primăria Botoșani. Deși a promis oamenilor „Fără politică”, a intrat la scurt timp în Pro România pe post de candidat la Camera Deputaților, de unde se indignează de traseiștii altora și se uită cu scârbă la mamuții PNL și PSD, „aceiași oameni care ne-au ținut în sărăcie de 30 de ani”.

Tot acest traseu a fost parcurs de Cătălin Silegeanu în mai puțin de un an… așa încât se poate spune orice despre el, dar nu că este constant în opțiunile sale… cel puțin politice. E firesc deci să fim cel puțin suspicioși atunci când omul de afaceri ne anunță că Pro România e „singurul care face cu adevărat opoziție în România”, în timp ce el continuă lupta „împotriva blaturilor politice și „dinozaurilor” politici care au căpușat Parlamentul României”.

Ar fi chiar nobilă intenția tânărului Silegeanu, dacă n-ar fi ales să lupte alături de „dinozaurul” școlit de Adrian Năstase, dintr-un partid care a dat jos guvernul social-democrat pentru a-i face loc lui Ludovic Orban… asta a propos de blaturi. Să amintim și de cadoul premierului PNL pentru Victor Ponta, pentru care Guvernul a dat derogare de la lege astfel încât Pro România să primească subvenție de stat, deși nu avea dreptul la ea?

E drept că, în special în politică, promisiunile nu costă nimic – probabil de-asta și aruncă cu ele în stânga și-n dreapta Cătălin Silegeanu, care a învățat repede această lecție.