Guvernul Orban dă vina pe moldoveni pentru creșterea numărului de cazuri noi COVID-19

Publicat de

Consilierul premierului Ludovic Orban pe probleme economice dă vina pe moldoveni pentru numărul mare de cazuri COVID-19, deși în toate județele din Moldova rata de infectare este în prezent sub 2 la mia de locuitori.

Într-un mesaj postat pe pagina Facebook, Bogdan Glăvan, cel mai bine plătit consilier al prim-ministrului Orban, susține că moldovenii sunt de un „analfabetism funcțional uluitor”, dat fiind că, în opinia sa, nimeni din orașele Moldovei nu respectă regulile impuse de Guvern pentru combaterea COVID-19.

Eu trăiesc în București și nu prea ies din pătrățica mea, așa că atunci când aud apelurile astea repetate la purtat mască mi se par un pic ciudate, recunosc. În București oamenii purtau masca pe stradă dinainte să fie obligatorie. Când am trecut rapid prin Brașov n-am remarcat cine-știe ce indisciplină. Dar aflu cum stă treaba în orașele Moldovei: exact invers. Inclusiv în spitale și în instituții publice nu se respectă regula; asistente medicale care par picate din lună; oameni care vin să se testeze, puși să se înghesuie. Pe scurt, analfabetism funcțional uluitor, no offense, a scris Glăvan pe pagina Facebook.