UDMR vrea după alegeri o majoritate de centru-dreapta, din care să facă parte

Publicat de

O majoritate de centru-dreapta ar fi de dorit după alegerile parlamentare, a declarat astăzi liderul UDMR, Kelemen Hunor, care și-a exprimat dorința de a face parte din viitorul Guvern.

Din punctul nostru de vedere, o majoritate de centru-dreapta ar fi de dorit, dar trebuie să aşteptăm rezultatul alegerilor, până atunci nu putem să spunem mai mult (…) Orice partid doreşte acest lucru (intrarea la guvernare, n.r.). În politică acesta este scopul, să pui în aplicare programul politic cu care te duci în faţa electoratului, nu este nicio ruşine, dar acest lucru nu înseamnă că vei reuşi după fiecare alegeri să mergi în Executiv, a declarat Kelemen, prezent la Arad.

Potrivit acestuia, România are nevoie să încheie instabilitatea politică din ultimii 8 ani:

De opt ani de zile suntem într-o criză politică şi instabilitate politică permanentă. Acest lucru se poate demonstra cu o singură frază: opt ani, zece guverne. Ce se poate realiza cu zece guverne în opt ani de zile? Nici măcar să faci nişte proiecte cap-coadă nu poţi, şi nu am vorbit de punerea în practică a acestor proiecte. De aceea eu cred că pasul următor trebuie să fie o stabilitate politică, fiindcă avem posibilităţi enorme dacă ne gândim la fondurile europene (….), dar care nu vor putea fi cheltuite eficient. Fără stabilitate politică nu se poate, s-a demonstrat că în opt ani cu zece guverne nu am reuşit să cheltuim din programele operaţionale de infrastructură mare nici jumătate. Dacă nu ai proiecte, UE nu va veni şi nu va face proiecte în locul tău, a transmis liderul UDMR.

Foto preluată de pe Facebook/KelemenHunor