Roxana Wring, om de bază al lui Nicușor Dan, a fost colaborator dovedit al Securității Comuniste

Publicat de

Nicușor Dan, care a devenit de-a lungul ultimului deceniu simbol al rezistenței împotriva sistemului vechi și corupt al politicii românești, a ajuns în vârful ierarhiei sale înconjurându-se de oameni la fel de corupți ca cei împotriva cărora susține că luptă. Și la fel de vechi… unii cu legături chiar în fosta Securitate a lui Ceaușescu.

E deja cunoscut cazul interlopului „Câine”, pentru care Nicușor Dan a intervenit pe lângă autoritățile locale ca să-i salveze cârciuma construită pe spațiu verde.

Mai puțin cunoscută e legătura veche dintre candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei și Roxana Wring, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai acestuia pe plan politic, care a fost: vicepreședinte al partidului creat de Nicușor Dan, Uniunea Salvați Bucureștiul, candidatul lui Nicușor Dan la Primăria Sectorului 3 și pe locul 3 pe listele USB pentru Consiliul General București în 2016.

Nu cu foarte mult timp înainte însă, Wring era un colaborator activ și eficient al Securității lui Ceaușescu. R21 sau Rodica, pe numele sale conspirative, potrivit dovezilor aduse de CNSAS și deciziei definitive a Curții De Apel București.

Înapoi în prezent, o întrebare rămâne fără răspuns. Știm deja că Nicușor Dan a sprijinit un corupt și a fost sprijinit de un colaborator al Securității care a făcut poliție politică. Ce mai trebuie să aflăm despre candidatul dreptei la Primăria Capitalei, înainte să mergem la vot?