De ce a primit Nicușor Dan donații de peste 536.000 lei în ultimii 4 ani?

Publicat de

În spatele imaginii de om simplu, timid și „de-al nostru” construită cu atenție de Nicușor Dan de-a lungul timpului se află nici mai mult nici mai puțin decât o avere considerabilă, strânsă din donații de multe ori cu autor anonim și destinație necunoscută de care a beneficiat acesta în ultimii 4 ani.

Astfel, în timp ce deputatul Nicușor Dan încasa sute de mii de lei din indemnizația generoasă de parlamentar, acesta primea în paralel sume impresionante de bani, care au variat de la 4.500 lei la 130.000 lei. De la cine și pentru ce… sunt informații care au fost în multe cazuri secretizate în declarațiile de avere ale lui Dan.

Ce servicii i-au fost solicitate unui parlamentar al României în schimbul celor 536.540 de lei primiți între 2016 și 2020? De la cine vin banii și ce cumpără de la Nicușor Dan generoșii săi sponsori, între care se află și Otepaa SRL, deținută de un mare dezvoltator imobiliar?

Sunt întrebări la care candidatul sprijinit de cele mai mari mari partide de dreapta pentru Primăria Capitalei trebuie să răspundă cât mai repede. Un indiciu avem totuși chiar de la Nicușor Dan, despre care tocmai am aflat că a făcut lobby pe lângă un angajat al Primăriei Sectorului 4 din Capitală pentru a salva unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din mafia care domină Sudul Bucureștiului… asta după ce a intervenit, în favoarea aceluiași interlop, inclusiv în Justiție.

Declarațiile de avere ale lui Nicușor Dan pot fi găsite pe site-ul Camerei Deputaților.