Nicușor Dan: „A distribui măști, a face campanie electorală în școli utilizând o criză medicală este o josnicie” – Video

Publicat de

La scurt timp după ce primarul Gabriela Firea a anunțat că donează 100.000 de măști elevilor din București, Nicușor Dan, contracandidatul său la Primăria Capitalei, a acuzat-o pe aceasta că a atins, prin gestul său, „un nou nivel al josniciei politice”. Să fie atacul lui Nicușor Dan cinism îngrozitor sau doar teama de a pierde din nou alegerile?

„A distribui măști, a face campanie electorală în școli utilizând o criză medicală este o josnicie”, a tunat Nicușor Dan, uitând, pare-se, că suntem încă în plină pandemie și în criză medicală, că în curând începe școala într-o harababură completă și că nici până azi n-au ajuns măștile gratuite promise de Guvern persoanelor devaforizate.

Probabil candidatul PNL la Primăria Capitalei n-a fost atent nici la președintele Klaus Iohannis – care a declarat senin că profesorii vor merge la școală cu măști de acasă, fără ca aceasta să fie, din punctul de vedere al domniei sale, „o problemă extremă” – și nici la premierul Ludovic Orban sau la vicepremierul Raluca Turcan, care au spus pe șleau că nu se pot asigura măști gratuite pentru toți elevii din România.

În aceste condiții, este firesc gestul unui primar de a încerca să ofere un ajutor ce ar fi trebuit să vină de la Guvern, din fondurile și așa avariate serios de pandemie ale bugetului local. Sigur, gestul vine în campanie electorală, dar asta doar pentru că Guvernul PNL nu a avut nicio problemă să organizeze alegeri în plină explozie de cazuri COVID-19, deși economia, sistemul de sănătate și acum și sistemul de învățământ sunt într-un haos de nedescris.

Fie că atacul lui Nicușor Dan are la bază un calcul cinic pentru câteva voturi în plus la scrutinul din 27 septembrie sau vine dintr-o frică uriașă de a pierde încă un rând de alegeri, faptele sunt acestea, fie că ne place sau nu: înainte de a fi candidat la Primăria Capitalei, Gabriela Firea este primar în funcție și face exact ce ar trebui să facă un primar și ce au făcut, de altfel, edili din toată țara în toată perioada în care ne-am luptat cu pandemia: au ajutat oamenii din orașul pe care-l administrează.