În an electoral, PNL se laudă cu semnarea proiectării și execuției DN Botoșani-Ștefănești

Publicat de

Ne-am obișnuit prea bine ca, o dată la 4 ani, botoșănenii să afle că în următoarele luni, maxim-maxim în câțiva ani de zile, vor avea în sfârșit drumuri decente: ba Botoșani-Târgu Frumos, ba Păltiniș-Rădăuți Prut, ba, de ce nu, chiar autostrada Moldovei! De fiecare dată, vestea bună durează doar până la alegeri, când din nou aflăm fie că mai sunt niște studii de făcut și mai durează, fie că nu sunt bani, fie nu mai aflăm nimic.

Bineînțeles că nici 2020 nu e o excepție: de data asta însă, deputatul PNL Cristian Achiței a promis că începe modernizarea drumului Botoșani-Ștefănești după ce a anunțat cu emfază semnarea contractului de proiectare și execuție – pentru care liberalii nu doar că nu au ridicat un deget, dar au mai și tras de timp, probabil ca să ajungă fix în buza alegerilor să se laude.

Nu-i vorbă, e bine că se pornesc în sfârșit lucrările la DN 29D, dar nu cumva PNL doar a semnat acest contract, după ce treaba a fost făcută de alții? Fiindcă de acest proiect se vorbește de ani de zile, timp în care s-a și lucrat la el, s-au făcut studii, s-au dat avize și aprobări… toate, în guvernarea PSD.

Fie și așa, PNL se laudă cu munca PSD-iștilor în timp ce îi acuză că n-au făcut nimic. Dar ce e cu adevărat dureroasă e marea minciună din termenul anunțat: păi domnule deputat PNL Cristian Achiței, dacă alocați firimituri de 2 milioane de lei din 260 de milioane în acest an pentru modernizarea drumului, cum poate oare guvernul PNL să termine în 30 de luni toată lucrarea? Mai degrabă 30 de ani, dar adevărul nu doar că doare, ci dă și prost în campanie…

Rămâne deci de văzut dacă apucăm să vedem Botoșani-Ștefănești modernizat până ieșim la pensie. Tare mi-e însă că, la cum se lucrează la noi (vezi noua centură a Sucevei, în care până și gropile sunt astupate doar pe jumătate ca să rămână aerisite), cu PNL la butoane o să vedem primele utilaje la următoarele alegeri.