Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca CONFIRMĂ că o asistentă e BOLNAVĂ de coronavirus: a intrat în CONTACT cu 44 de oameni

Publicat de

Veștile proaste continuă din sistemul sanitar. Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a confirmat infectarea cu noul coronavirus a unei asistente de la urgențe. 44 de contacți ai acesteia sunt testați. Potrivit unui comunicat transmis joi de către spitalul clujean, verificările la urgențe au început după depistarea unei paciente care s-a dovedit a fi pozitivă.

În 22 martie UPU Cluj-Napoca a fost anunțată de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase de pozitivarea cu COVID-19 a unei paciente care a fost asistată în UPU în data de 20 martie, fără să întrunească criteriile definiției de caz a infecției, așa cum erau stabilite la acea dată. Din momentul comunicării confirmării, s-a procedat la identificarea personalului medical care a asistat pacienta, identificată ca fiind pozitivă. Astfel, 8 persoane au avut contact direct cu pacienta, însă au folosit mască și mănuși. S-a cerut acceptul DSP pentru recoltarea probelor de la acestea, la care s-au adăugat personalul medical și auxiliar care a lucrat în acea zi. În total, s-au recoltat probe de la 18 angajați UPU, iar rezultatele au vizat pozitivarea unei singure colege, asistent medical”, se arată în comunicat. Au fost testați și 6 angajați ai Ambulanței care au intrat în contact cu pacienta respectivă, rezultatele fiind negative. Asistenta confirmată a montat doar o branulă, procedură care a durat mai puțin de 15 minute, cu mască și mănuși. Cei de la spital spun că e posibil ca asistenta să se fi expus infectării cu o altă ocazie, în jurul datei de 17 martie, ocazie care nu are legătură cu UPU. Autoritățile au stabilit că cei care au avut contacte cu asistenta, începând din 17 martie, sunt 44. La acest moment, testele sunt în lucru, au spus oficialii spitalului clujean. Cazul a fost semnalat miercuri de deputatul de Cluj Emanuel Ungureanu, care spunea că pericolul de contaminare este major în această unitate.