Planul de testare a bucureștenilor. Documentul trimis lui Victor Costache de Institutul Național de Boli Infecțioase ‘Matei Balș’

Publicat de

Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București a transmis Ministerului Sănătății, pe 25 martie, un document intitulat ”Screening sistematic pentru stabilirea nivelului de circulație al SARS-CoV-2 la nivelul populației din București”.  Pe document scrie ‘De acord’ si publicatia spune că semnătura îi aparține fostului ministru al Sănătății, Victor Costache. Propunerea prevede că:

  • Populatia de studiu este reprezentata de populatia generala din Municipiul Bucuresti. Esantionul de studiu este estimat la 10.514 persoane.
  • Testarea ar urma să se facă de către echipe medicale care vor merge din ușă în ușă, vor purta echipament de protecție și vor respecta precauțiile de transmitere.
  • Asociațiile de proprietari ale imobilelor selectate vor trebui să pună la dispoziție informațiile privind numărul de apartamente dintr-un imobil, ”cu specificarea numărului de locatari și a grupei de vârstă, pentru fiecare apartament”
  • Se realizeaza evidenta imobilelor de locuinta. Pe baza unui algoritm de randomizare se selecteaza imobilele care vor fi incluse in etapa de testare.