Tudor Ciuhodaru: Soluția pentru a depista coronavirusul este la un avion distanță! Mobilizați ambasadele!

Publicat de

Medicul și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru promovează soluția găsită de SUA, testul pentru depistarea rapidă a coronavirusului. El solicită Guvernului să mobilizeze ambasadele pentru a aduce în România un număr semnificativ de teste și astfel să înceapă testarea pe scară largă a populației. #coronavirus#nemobilizam#reușimimpreuna

Soluția sănătoasă e la un avion distanță. Mobilizați ambasadele și reprezentanțele! SUA a autorizat 2 teste rapide pentru depistarea cororonavirusului
1. Primul test de depistare rapidă a coronavirusului (în doar 45 de minute) aprobat în SUA ar putea folosit în întreaga lume.
2. Testul a primit autorizaţie de urgenţă sâmbătă de la Agenţia americană pentru produse alimentare şi medicamente (FDA).
3. Testul este realizat de compania de diagnosticare moleculară Cepheid, din California.
4. Un alt test automatizat (care poate accelera de până la zece ori capacitatea de testare a pacienţilor) Roche Holding AG a fost autoritazat în procedură de urgență. Testul funcţionează în baza sistemului Roche 6800/8800, este disponibil în Europa şi în ţările care acceptă licenţa CE pentru dispozitive medicale. Versiunea 8800 poate testa 4.128 de pacienţi pe zi iar cea 6800 poate testa 1.440. Testarea largă (suspecți/expuși) este esenţială în eforturile de limitare a răspândirii Covid-19 deoarece permite:
1. personalului medical să identifice persoanele infectate chiar dacă nu prezintă prea multe simptome şi 
2. să le plaseze în carantină. 
3. reducerea numărul total de infecţii reducând presiunea pe sistemul de sănătate (avem doar 2.653 de paturi ATI şi de 1.361 ventilatoare mecanice)
4. timp suplimentar pentru găsirea unei soluții terapeutice eficiente.

Planul B – pe care îl tot propun- ce include și testarea largă a populației- poate să înceapă.