Funeriu, după ce a stârnit un ‘tsunami’ pe Facebook: ‘Am ajuns la concluzia că e cazul să-mi cer iertare’. Duelul cu Tudor Gheorghe continuă

Publicat de

”Dragii mei, având în vedere cele întâmplate în ultimele zile şi fiind un om rațional, educat, generos şi bun, am ajuns la concluzia că e cazul să îmi cer iertare”, își începe Daniel Funeriu postarea pe Facebook, care continuă duelul cu artistul Tudor Gheorghe. De data aceasta, fostul ministru îl acuză pe Tudor Gheorghe de ‘naționalism de grotă’.

Dragii mei: având în vedere cele întâmplate în ultimele zile şi fiind un om rațional, educat, generos şi bun, am ajuns la concluzia că e cazul să îmi cer iertare. Să îmi cer iertare față de oamenii luminoşi ai acestei țări, dar şi față de cei mai puțin norocoşi care cad în capcana emoțională a canaliei talentate Tudor Gheorghe şi a altora ca el, pentru că în cei doi ani în care am fost în conducerea României nu am reuşit să extirpăm politicienii abjecți care, zi de zi, toarnă venin în mințile românilor obidiți, victime sigure ale naționalismului lor de grotă. Îmi pare atât de rău că nu am reuşit să-i pulverizăm pe cei care hrănesc sentimentul celor mai nevoiaşi că am fi o nație veşnic victimă a istoriei. Îmi pare atât de rău că eu, care am stat cu capul sus şi, fie că a fost Franța, SUA, Japonia, Germania, Parlamentul European sau Guvernul României, am făcut cinste țării mele, nu am reuşit să injectez mai mult din ceea ce sunt în mentalul nostru colectiv.

În schimb, sunt mai convins ca oricând că am făcut bine să denunț acum, necruțător, plastografii identității noastre naționale, patriotarzii de cavernă, cuibul de viespi-gardieni ai imposturii. Cred că, acum, societatea noastră e pregătită să-i elimine democratic din viața publică pe aceşti urmaşi culturali ai criminalilor securişti. Dragii mei, români luminoşi, aveți cuvântul. Şi ştampila.
PS: rezumat pentru analfabeții funcțional: am făcut bine că am atacat frontal impostura naționalistă reprezentată de Tudor Gheorghe, îmi cer iertare că nu am făcut mai mult pentru a-i învinge pe politicienii tudorgheorghişti”.